Sondazh: Dita ndërkombëtare kundër SIDA-s, sa i përdorni masat mbrojtëse?
  • Gjithmonë 14%
  • Shpesh 14%
  • Asnjëherë 71%

Stolia shqiptare në zemër të Zagrebit

Nga A2 CNN
7 Tetor 2023, 12:55 | Aktualitet

Zagrebi, një qytet me histori të pasur që daton nga epoka Romake, është kryeqendra dhe qyteti më I madh i Kroacisë. Identifikohet nga arkitektura austro-hungareze e shekullit të 18 dhe 19, ndërtesat neo-barok apo art-deco. Në qendrën e tij, apo Gronji Grad (qyteti i lartë), siç njihet, ngrihen stoike katedralja me dy kullat me majë e shekullit të 13 dhe Kisha e Shën Markut, me çatinë shumëngjyrëshe.

Ditari A2 CNN