Një asistent virtual, gjimnazisti pogradecar ndërton robotin e tij Ray

Nga Artin Halili dhe Gazmend Janku
23 Prill 2024, 12:12 | Teknologji

Në një kohë kur shumica e të rinjve dëshirojnë të përdorin dhe keqpërdorin teknologjinë dhe avantazhet që ka sjellë ajo, një gjimnazist në Pogradec, pasionin për teknologjinë e ka shfrytëzuar për të ndërtuar robotin e tij, të cilin e ka quajtur Ray.

Puna për perfeksionimin e këtij roboti vijon ende edhe me futjen e gjuhëve të tjera përfshi edhe shqipen.

Ndoshta nuk do të jetë e largët dita që Pogradeci përveç se për natyrën, klimën dhe mikpritjen të njihet edhe si qyteti që do të regjistrojë markën e tij të robotit inteligjent.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi