Arsyeja pse buburrecat ngordhin me këmbët lart

Nga A2 CNN
2 Maj 2023, 17:30 | Lifestyle

Buburrecat janë qenie jovertebrore shumë rezistente ndaj sëmundjeve.

Njerëzit përdorin insekticide për të frenuar dëmet që shkaktojnë këto buburreca në jetën e përditshme. Këto substanca helmuese për buburreca janë të afta të ndikojnë në sistemin nervor të tyre dhe bëjnë që insektet të kontraktojnë këmbët e tyre në mënyrë asinkrone. Më pas, pesha e tyre trupore dhe tkurrja e gjymtyrëve të tjera anash, bëjnë që buburrecat të kthehen gjithmonë në shpinë kur vdesin.

Është e qartë se buburrecat mund të ngordhin nga shkaqe natyrore ose rrethana të tjera dhe në këto raste ngordhin në një pozicion normal, por duke qenë një insekt që mund të dëmtojë shëndetin e njeriut, priret të vritet nga substanca vdekjeprurëse, të cilat mund të jenë helme ose lloje të tjera përzierjesh të përbërjeve kimike.

https://a2news.com/2021/09/16/nese-e-shihni-kete-insekt-kaq-te-bukur-vriteni/

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli