“Kurrë më!”, izraelitët në OKB vendosin shenjën diskriminuese për të kritikuar Këshillin e Sigurimit

Nga A2 CNN
31 Tetor 2023, 09:26 | Bota
 
 

Ambasadori i Izraelit në Organizatën e Kombeve të Bashkuara, Gilad Erdan, kritikoi Këshillin e Sigurimit të hënën për faktin se nuk po dënon sulmin e Hamasit më 7 tetor, brenda territorit të shtetit të tij.

Erdan dhe anëtarë të tjerë të trupit diplomatik izraelit vendosën në veshjet e tyre yllin e verdhë të Davidit me mbishkrimin "Kurrë më!", për të shprehur kundërshtinë e tyre me veprimet e Këshillit të Sigurimit.

"Që nga kjo ditë, sa herë që të më shihni, do të kujtoni se çfarë do të thotë heshtja përballë së keqes. Njëlloj si prindërit e mi dhe gjyshërit e miliona hebrenjve, unë dhe ekipi im do të mbajë yje të verdhë”, tha ai.

“Do t’i mbajmë deri sa ju të dënoni mizoritë e Hamasit dhe të kërkoni lirimin e menjëhershëm të pengjeve tona. Do të ecim me yllin e verdhë si simbol të krenarisë sonë, një kujtesë se jemi betuar që të luftojmë për të mbrojtur veten”.

Simboli i yllit të verdhë është mbajtur përgjatë epokave të ndryshme nga hebrenjtë kudo ku kanë jeteuar, të detyruar nga sundimtarët e atyre vendeve. Ajo iu është imponuar si shenjë dalluese nga pjesa tjetër e popullsisë në periudha të ndryshme të kalifateve islamike, në Europën Mesjetare dhe së fundmi gjatë sundimit të Nazistëve në Gjermani para dhe gjatë Luftës II Botërore.

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024