“Ecja qesharake”, zhvillohet parada në Budapest

Nga A2 CNN
2 Prill 2019, 13:57 | Lifestyle
“Ecja qesharake”, zhvillohet parada në Budapest

Qindra qytetarë marshuan në qendër të Budapestit, në paradën e ecjes qesharake, për të festuar ditën e 1 prillit, sipas komedisë britanike “Monty Python's”. Benedek Petrok, 27-vjecari që organizoi paradën, tha se qëllimi ishte për t’i dhënë njerëzve një mundësi për të harruar problemet e tyre të përditshme dhe lodhjen.

“Sinqerisht, është një eksperiencë në komunitet e jashtëzakonshme dhe së paku për një ditë, njerëzit mendojnë pak ndryshe”, tha një djalë.

https://www.youtube.com/watch?v=nlwvWYibePs

“Shumë njerëz zgjodhën të marrin pjesë në këtë marshim. Është shumë bukur që të paktën njëherë, të ecim përtej normales sonë”, u shpreh një vajzë.

“Mendoj se jeta është mjaftueshëm serioze dhe ndonjëherë në të rrallë, është mirë të luajmë nga pak dhe të lëshojmë veten”, u shpreh një e moshuar.

Pjesëmarrësit, të rinj e të moshuar, nisën marshimin e tyre përqark qendrës së Budapestit dhe përreth hoteleve më të mirë të kryeqytetit hungarez, duke bërë pjesë të paradës edhe turistët e huaj.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi