Sondazh: A duhet të zbatohet leja menstruale në Shqipëri?
  • Po 50%
  • Jo 40%
  • Nuk e di 10%

Korrupsion në zgjedhjet e 14 majit, SPAK çon për gjykim 4 persona

Nga A2 CNN
17 Gusht 2023, 10:29 | Politikë
Korrupsion në zgjedhjet e 14 majit, SPAK çon për gjykim 4

Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar i ka paraqitur para GJKKO-së kërkesën për gjykim ndaj 4 të pandehurve, që akuzohen për korrupsion në zgjedhje. Pas përfundimit të hetimeve SPAK çon për gjykim të pandehurit Ergys Ivziku, Arvit Bushati, Petrit Dyli dhe Mhill Volaj, të gjithë banorë të Shkodrës. Ata akuzohen se kanë tentuar të dhurojnë të mira materiale në këmbim të votës për një kandidat të caktuar politik, që garonte në zgjedhjet lokale të 14 Majit 2023.

Njoftim i SPAK

Në përfundim të hetimeve paraprake të procedimit penal nr. 125 të vitit 2023, Prokuroria e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar ka paraqitur para Gjykatës së Posaçme të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar (në datën 16.08.2023) kërkesën për gjykim në ngarkim të pandehurve:

Ergys Ivziku, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal;

Arvit Bushati, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal;

Petrit Dyli, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal;

Mhill Volaj, akuzuar për veprën penale veprën penale të “Korrupsioni aktiv në zgjedhje”, parashikuar nga neni 328/25 e 22 i Kodit Penal.

Nga analiza e provave të grumbulluara gjatë hetimit paraprak, rezulton se të pandehurit Ergys Ivziku, Arvit Bushati, Petrit Dyli dhe Mhill Volaj, banorë të qytetit të Shkodrës, në kuadër të formës së thjeshtë të bashkëpunimit, kanë kryer veprime konkrete të cilat kanë mbetur në fazën e tentativës (për shkaqe të pavarura nga autorët), me qëllim dhurimin e të mirave materiale në këmbim të votës për një kandidat të caktuar politik, pjesëmarrës ne zgjedhjet lokale të muajit Maj 2023.

Ditari A2 CNN