Sondazh: A duhet të zbatohet leja menstruale në Shqipëri?
  • Po 56%
  • Jo 33%
  • Nuk e di 11%

Arrestohen në aeroportin e Athinës 21 neonazistë italianë

Nga A2 CNN
1 Nëntor 2023, 18:38 | Ballkani

Arrestohen në aeroportin e Athinës 21 neonazistë italianë

Njëzet e një neonazistë italianë u arrestuan në aeroportin ndërkombëtar të Athinës. Të arrestuarit kishin shkuar në kryeqytetin grek për të marrë pjesë në mitingun e ekstremit të djathtë në periferi të Neo Iraklio.

Mediat greke nuk specifikojnë se cilës organizate italiane i përkasin të arrestuarit. Tubimi i sotëm u organizua nga rrjetet lokale të ekstremit të djathtë, si Fronti Helen dhe Autonom i Athinës, për të përkujtuar vdekjen e dy militantëve nga partia neo-naziste, tashmë e shpërbërë Agimi i Artë, më 1 nëntor 2013.

Në atë kohë, dy militantë u qëlluan për vdekje jashtë selisë së partisë. Ata që ishin përgjegjës për vrasjen nuk u identifikuan kurrë. Në vitin 2020, drejtuesit e Agimit të Artë u dënuan për pjesëmarrje në një komplot kriminal dhe partia u shpërbë.

Sipas burimeve nga Policia helene, autoritetet kishin mbledhur informacione për fluturimin e 21 italianëve të ekstremit të djathtë, të cilët i ishin përgjigjur thirrjeve të organizatorëve të mitingut, të dërguara nëpër Evropë.

Njëzet e një shtetasit italianë u ndaluan për të nisur procedurën administrative të dëbimit ndaj tyre për arsye sigurie kombëtare. E përballur me rrezikun e përplasjeve të mundshme ditën e sotme, Drejtoria e Përgjithshme e Policisë së Atikës ndaloi si tubimin përkujtimor ashtu edhe demonstratat e tjera të paralajmëruara nga anëtarë të organizatave antifashiste greke.

 

Ditari A2 CNN