Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 10%
  • Pak 14%
  • Aspak 76%

Shtyhet për më 6 nëntor seanca për marrjen në pyetje të kryebashkiakut të Kamzës, Rakip Suli

Nga Julian Kasapi
1 Nëntor 2023, 13:00 | Aktualitet

Shtyhet për më 6 nëntor seanca për marrjen në pyetje

Është shtyrë për më datë 6 nëntor në orën 11:00 seanca për marrjen në pyetje të kryebashkiakut të Kamzës, Rakip Suli.

Shkak është bërë shkresa që i ka shkuar me vonesë nga ana e policisë. Ai ishte parashikuar të paraqitej, këtë të mërkurë, në Prokurorinë e Posaçme për të dhënë shpjegime ne lidhje me një hetim të çelur për shpërblimet e tërmetit.

Prokuroria po kryen hetimet ndaj Sulit dhe zyrtarëve të tjerë për disa vepra penale, siç janë:

“Ushtrim i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike”, “Shpërdorimi i detyrës”, “Shkelja e barazisë së pjesëmarrësve në tendera apo ankande publike” dhe “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”.

Në kuadër të kësaj çështje, pasi SPAK ka sekuestruar të gjitha procedurat e ndjekura nga zyrtarët ka thirrur edhe z.Suli të japë shpjegime.

Ditari A2 CNN