Sondazh: Sa prezent është aktiviteti fizik në përditshmërinë tuaj?
  • Çdo ditë 46%
  • Tre herë në javë 18%
  • Vetëm në fundjavë 4%
  • Asnjëherë 32%

Qeveria ndryshon mendje, paketë masash në ndihmë të sektorit të manifakturës

Nga Mario Brakaj
17 Janar 2024, 15:38 | Ekonomi

Pas një takimi mesditën e djeshme, qeveria ka vendosur t’u fije në ndihmë industrive të manifakturës me anë të disa masave.

Për të amortizuar efektet e zhvlerësimit të euros, kompanive do t’iu mundësohet rimbursim i shpejtë i TVSH, lehtësi në marrjen e overdrafteve dhe garanci sovrane për investime në teknologji dhe inovacion.

Gjithashtu, qeveria ka premtuar një skemë financimi për ngritjen e një akademie profesionale për manifakturën dhe trajnimet përkatëse në kompani.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi