Sondazh: Nëse i afërmi juaj e ka ditëlindjen në 29 shkurt, kur e uroni?
  • 28 shkurt 27%
  • 1 mars 45%
  • Nuk e uroj 27%

Lehtësohet lëvizja e shqiptarëve drejt Amerikës

Nga A2 CNN
29 Nëntor 2023, 17:00 | Politikë

Lehtësohet lëvizja e shqiptarëve drejt Amerikës

Shtetasit shqiptarë mund të udhëtojnë drejt SHBA edhe nëse pasaporta e tyre skadon në 6 muajt e fundit përpara udhëtimit.

Ky vendim u dakordësua sot, gjatë takimit të Ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme në Tiranë me përfaqësues të lartë të Departamentit të Shtetit.

Po kështu edhe shtetasit shqiptarë që kthehen nga SHBA drejt Shqipërisë mund të udhëtojnë edhe nëse pasaporta e tyre ka skaduar.

Ky vendimi i cili lehtëson lëvizjen e shtetasve shqiptarë nga Shqipëria drejt SHBA dhe anasjelltas, e fut vendin tonë në të ashtuquajturin “Grupi i Klubit 6 mujor”.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli