Sondazh: Sa të kënaqur jeni me cilësinë e arsimit në vend?
  • Shumë 10%
  • Pak 15%
  • Aspak 74%

Shqipja sot në krizë! Akademiku: Shkollat, media dhe teknologjia kanë sjellë ndikime mbytëse

Nga A2 CNN
10 Tetor 2023, 17:20 | Aktualitet

Një reagim në median e shkruar mbi rrezikun që i kanoset për çdo ditë gjuhës shqipe, ka mjaftuar për të sjellë në Tiranë akademikun Rexhep Ismajli. I zhvilluar në qendrën “Sotir Kolea”, një nga ambientet e reja të Bibliotekës Kombëtare, dikur një aneks i papërdorur, sot plot salla leximi, nxori në pah kryesisht betejën e shqipes për të ruajtur identitetin përballë rreziqeve që i kanosen.

Ditari A2 CNN