Sot Hëna e plotë, përdorni energjinë për të arritur qëllimet tuaja, por kujdes se çfarë duhet të bëni dhe jo

Nga A2 CNN
1 Gusht 2023, 11:52 | Lifestyle
Sot Hëna e plotë, përdorni energjinë për të

Bëhuni gati të shikoni në qiell, pasi sonte do të ketë një Hënë të plotë. Është një fenomen jo vetëm i bukur të vëzhgosh, por që ka një ndikim të madh edhe në shëndetin tonë, ritmet tona biologjike dhe në humorin tonë.

Hëna dhe ciklet e saj ndikojnë si në natyrë ashtu edhe tek ne qeniet njerëzore.

Për të përfituar sa më shumë nga energjia dhe ndikimi i hënës, është mirë të njihni fazat e saj.

Në aspektin astrologjik, fazat hënore fillojnë me hënën e re dhe përfundojnë me hënën e plotë, që do të thotë se fundi i ciklit hënor është një kohë kur farat e qëllimit që keni mbjellë  fillojnë të lulëzojnë.

Një mënyrë e thjeshtë për të përfituar nga kjo ngjarje astrologjike është të përfshini ritualet e hënës së plotë në rutinën tuaj të përditshme.

Mund të duket pak e çuditshme, duke qenë se hëna e plotë është sinonim i fundit të një faze, por këto rituale janë me të vërtetë një mënyrë e shkëlqyer për të vlerësuar rrugën tuaj të jetës dhe për të rimbushur nivelet tuaja të energjisë.

Këtu janë disa këshilla për gjërat që duhet dhe nuk duhet të bëni nën një hënë të plotë.

1. Pastroni hapësirën tuaj fizike dhe mendore

Hëna e plotë tenton të shënojë një grumbullim të madh energjie, si të lehta ashtu edhe të errëta. Kjo është koha e përsosur për të pastruar hapësirën tuaj, trupin dhe mendjen tuaj: Hiqni dhe lini energjinë që është grumbulluar këto javë.

2. Angazhohuni në meditim

Hëna e plotë shpesh mendohet si një fillim i ri, por ky është një perceptim i gabuar. Hëna e plotë tregon fundin e një faze. Kjo është arsyeja pse është koha e përsosur për një introspeksion dhe vetëvlerësim.

Nëse nuk keni bërë kurrë më parë meditim, tani është koha më e mirë për të filluar. Nëse e praktikoni rregullisht, do të vini re se meditimi gjatë hënës së plotë është një përvojë më intensive, efektive dhe më e kënaqshme.

3. Hiqni dorë nga ajo që nuk ju bën të ndiheni mirë

Hëna e plotë është koha e përsosur për të hequr dorë nga çdo gjë që nuk është në përputhje me brendësinë tuaj. Ndonjëherë ne nuk e kuptojmë se çfarë nuk funksionon për ne derisa të na hiqet ose të krijohet një situatë që na detyron t'i shikojmë gjërat ndryshe. Këto realizime, gjatë hënës së plotë, na tregojnë se për çfarë ia vlen të luftojmë.

4. Krahasoni detyrat që duhet të bëni

A keni një listë detyrash në komodinën tuaj për të përfunduar? Tani është koha e përkryer për ta rishikuar atë dhe për të kontrolluar përparimin tuaj.

A jeni më afër arritjes së qëllimeve tuaja sesa ishit disa javë më parë? Nëse po, vazhdo kështu! Nëse jo, pyesni veten pse. Jini proaktiv dhe krijoni një plan për të arritur atje.

Ju gjithashtu mund të vini re se disa nga këto synime nuk janë më aq të rëndësishme sa ishin më parë. Në këtë rast nuk ka kohë më të mirë për t'i lënë të shkojnë ose për të ndryshuar gjërat siç e shihni të arsyeshme. Mos u kapni me atë që keni qenë kur keni shkruar për herë të parë këtë listë të gjërave: Pranoni veten ashtu siç jeni tani.

5. Pushoni

Ka shumë energji në ajër gjatë Hënës së plotë. Pra, një mënyrë tjetër e shkëlqyer për ta festuar është të pushoni! Hëna e plotë do të thotë të vëzhgosh atë që na rrethon: situatat, rrethanat, njerëzit dhe emocionet. Të gjitha këto janë gjëra të vështira për t'u bërë kur jeni të zënë me punë. Në fakt, ndonjëherë ne me të vërtetë thjesht duhet të relaksohemi për të parë dhe kuptuar atë që universi po përpiqet të na thotë.

3 gjëra që nuk duhen bërë gjatë Hënës së plotë:

1. Filloni diçka të re

Me kaq shumë energji që pulson nga hëna e plotë, ne mund të tundohemi të fillojmë diçka të re menjëherë. Puna është se ne jemi më emocionalë në këtë pikë në fazën e hënës, kështu që fillimi i diçkaje të re mund të mos jetë gjëja e duhur për të bërë.

Merrni pak kohë për të menduar dhe planifikuar. Prisni që hëna e re të fillojë diçka të re.

2. Reagimi i tepruar ndaj situatave

Kjo periudhë e bën gjithçka që po përjetoni shumë më intensive. Ndonjëherë, duke pasur parasysh ngarkesën e madhe të energjisë në ajër, njerëzit priren të çmenden për gjërat e vogla. Meqenëse tani e dini këtë, përpiquni të shmangni reagimin e tepërt ndaj situatave që përndryshe mund të mos ju prekin.

3. Marrja e vendimeve të nxituara

vendimmarrësi i nxituar e pëson në hënën e plotë. Në këtë periudhë merren shumë vendime emocionale. Kështu që lërini vetes disa ditë përpara se të merrni vendime të rëndësishme, veçanërisht ato që nuk mund t'i ndryshoni.

Kalendari

Superhëna fillon sot më 1 gusht. Është hëna e parë e plotë e muajit dhe quhet kështu sepse është në pikën e orbitës së saj më të afërt me Tokën. Për këtë arsye ajo duket pak më e madhe dhe më e ndritshme.

Takimi i dytë me Superhënën do të jetë midis 30 dhe 31 gushtit, konkretisht me Hënën Blu, siç përcaktohet hëna e dytë e plotë e muajit.

Hëna e plotë pritet në orën 3:35 të datës 31 gusht, ndërsa largësia minimale nga Toka arrihet disa orë më herët, në orën 17:51 të datës 30 gusht.

Takimi tjetër i padiskutueshëm në qiellin e gushtit është ai me yjet që bien. Gjithashtu këtë vit tufa e Perseidëve do të arrijë shikueshmërinë maksimale midis 11 dhe 13 gushtit.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Loneta Progni