Turizmi dhe shërbimet: 40% e të punësuarve në këtë sektor këtë vit janë të rinj

Nga A2 CNN
17 Qershor 2023, 15:17 | Ekonomi
Turizmi dhe shërbimet: 40% e të punësuarve në këtë

Tendenca e të rinjve kryesisht atyre mbi të 20-Tat për të emigruar e ka kthyer vëmendjen e sektorit të turizmit drejt të rinjve 16- 22 vjeç të cilët i sheh shpesh në çdo sektorë shërbimi.

Nga promocioni në bare dhe restorante, hotele dhe agjenci turistike ata përbëjnë rreth 40 % të të punësuarve në turizëm.

Të rinjtë e punësuar shprehën se dëshira u kthye në nevojë dhe e shohin turizmin si punë afatgjatë.

Në jug, të punësuarit nën 18 vjeç, punojmë deri në 4 orë dhe kontratat shoqërohen me miratimin e prindërve.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Edicioni informativ nga Suela Demiri