Teknika e frymëmarrjes “4-7-8” që do ju afrojë me partnerin

Nga A2 CNN
11 Tetor 2023, 16:49 | Lifestyle
Teknika e frymëmarrjes “4-7-8” që do ju afrojë me

Shumë kërkime janë bërë rreth ndikimit të frymëmarrjes së duhur në shëndetin tonë mendor. Në fakt, frymëmarrja e thellë për pesë minuta në ditë mund të përmirësojë ndjeshëm jetën tuaj. Ankthi juaj do të reduktohet që në herën e parë, pasi nervi vagus do të aktivizohet, i cili praktikisht ndikon në reagimin e trupit ndaj relaksimit. Një studim tjetër i vitit 2018 ka treguar se nëpërmjet frymëmarrjes së sinkronizuar mund të afroheni edhe me partnerin.

Metoda “4-7-8” , në veçanti, jo vetëm që do të forcojë lidhjen tuaj, por gjithashtu do t’ju ndihmojë të flini më mirë.

Si bëhet saktësisht

Hapi 1: Thithni përmes hundës për 4 sekonda.

Hapi 2: E mbajmë frymën për 7 sekonda.

Hapi 3: Nxirrni frymën për 8 sekonda përmes gojës.

Hapi 4: Përsëriteni 4 herë.

Duke marrë frymë të sinkronizuar, së bashku, për disa minuta në ditë, do të zbuloni se do të ndiheni ndryshe. Kaloni pak kohë në heshtje. Mbani duart nëse ju ndihmon. Do të bëni lidhjen që meritoni dhe do të relaksoheni së bashku.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Edicioni informativ nga Suela Demiri