A e ndryshoni vijën ndarëve të flokëve? Zbuloni arsyet pse është e rëndësishme ta bëni shpesh

Nga A2 CNN
10 Nëntor 2023, 22:16 | Lifestyle

A e ndryshoni vijën ndarëve të flokëve? Zbuloni arsyet pse

Pozicioni i ndarjes së flokëve përcakton pikën ku përqendrohet pjesa më e madhe e vëllimit. Ndryshimi i saj mund të balancojë përmasat e fytyrës, duke transformuar strukturën, tiparet dhe pamjen e çdo gruaje.

Mirëpo, këshillat e ekspertëve të flokëve për të ndryshuar shpesh pozicionin e ndarjes nuk kanë të bëjnë vetëm me volumin, stilin apo edhe stilimin e flokëve. Në fakt, është një lëvizje për kujdesin e flokëve që nëse nuk e keni bërë tashmë, duhet ta përfshini menjëherë në rutinën tuaj. Kjo sepse ndryshimi i vijës ndarëse promovon flokë të shëndetshëm, të trashë dhe me shkëlqim që “i rezistojnë” konsumimit të kohës.

Prandaj, duke ndryshuar herë pas here pozicionin e ndarjes, qoftë edhe me disa milimetra, mund të korrigjohet humbja e densitetit të flokëve në këtë zonë dhe të mbrohet skalpi ku është i ekspozuar nga inflamacioni.

Sa shpesh duhet të ndryshohet ndarja e flokëve?

Idealisht, ju duhet të lëvizni flokët tuaj të ndarë një herë në javë, veçanërisht gjatë periudhave të ekspozimit më të madh në diell, për të minimizuar efektin e rrezeve UV në lëkurën e kokës. Megjithatë, nëse preferoni të bëni ndryshime më pak të shpeshta, mund ta zhvendosni një herë në 3 muaj ndarjen: nga qendra në anë dhe anasjelltas.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Loneta Progni