Sa efektiv është kremi kundër diellit me spray?

Nga A2 CNN
11 Qershor 2024, 09:35 | Lifestyle

Sa efektiv është kremi kundër diellit me spray?

Një nga arsyet kryesore për popullaritetin e kremrave kundër diellit me spray është lehtësia e tyre e madhe. Pra, ndryshe nga locionet tradicionale, këto spërkatje mund të aplikohen shpejt dhe në zona të vështira për t'u arritur, siç është shpina jonë.

Kjo lehtësi e përdorimit është veçanërisht e dobishme për prindërit që përpiqen të mbrojnë fëmijët që vrapojnë vazhdimisht në plazh, ose në përgjithësi njerëzit që janë vazhdimisht në lëvizje nën diell. Megjithatë, shumë njerëz pyesin se sa efektivë janë në të vërtetë këto spërkatje, veçanërisht në krahasim me kremrat tradicionalë të diellit. A na mbajnë aq të sigurt nën rrezet UV?

Një disavantazh i madh i kremrave kundër diellit me spërkatje është potenciali për aplikim jokonsistent. Mund të jetë e vështirë për të vlerësuar nëse produkti është aplikuar mjaftueshëm dhe përdoruesit mund të lënë zona të pambrojtura.

Fatkeqësisht, kremrat kundër diellit me spërkatje paraqesin gjithashtu një rrezik thithjeje, i cili mund të jetë i dëmshëm, veçanërisht për fëmijët dhe njerëzit me probleme të frymëmarrjes. Akademia Amerikane e Dermatologjisë madje këshillon që të mos spërkatni krem ​​kundër diellit direkt në fytyrë për të shmangur thithjen e kimikateve potencialisht të dëmshme. Në vend të kësaj, ata rekomandojnë ta spërkatni fillimisht në duart tuaja dhe më pas ta aplikoni në fytyrë.

Përveç sa më sipër, duket se ka edhe shqetësime mjedisore lidhur me spërkatjet me krem ​​kundër diellit. Lëndët shtytëse të përdorura në spërkatjet me aerosol mund të kontribuojnë në ndotjen e ajrit dhe varfërimin e ozonit. Përveç kësaj, spërkatja e tepërt mund të shpërndahet në mjedis, duke ndikuar potencialisht në jetën detare dhe ekosistemet aty pranë, veçanërisht kur përdoret në plazh.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu