Bota në miniaturë, ekspozita e veçantë në Nju-Jork

Nga A2 CNN
3 Mars 2023, 07:07 | Lifestyle

Nga piktura me kërpudha deri te një plazh me ëmbëlsira, janë  të gjitha gjërat në miniaturë që mund të shihen në ekspozitën "E vogla është e bukur", e cila hapi dyert për vizitorët në Nju-Jork.

Kjo është ekspozita më e madhe ndërkombëtare, dedikuar tërësisht artit në miniaturë, sipas Fever, kompania e platformës së zbulimit të argëtimit të drejtpërdrejtë që drejton eventin.

Në ekspozitë janë 130 pjesë të veprave të artit në miniaturë nga 32 artistë në mbarë botën. Ekspozita u prit mirë jashtë shtetit, me më shumë se 150.000 vizitorë në Paris dhe Londër.

“Small is Beautiful” fillimisht u krijua përmes rrjeteve sociale, por Kohn këmbëngul se është më mirë t'i shihni veprat personalisht. Për më tepër njerëzve u ofrohen përmasa zmadhuese dhe mikroskope për të parë këtë botë të vogël.

Ashtu si në ekspozitat e mëparshme, artistët shfaqën miniatura të ndryshme në forma të ndryshme arti - të tilla si skulptura, ushqimi, madje edhe samurai origami.

Kjo ekspozitë e "vogël" do të zgjasë deri në fund të gushtit të këtij viti.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani