Sondazh: Dita ndërkombëtare kundër SIDA-s, sa i përdorni masat mbrojtëse?
  • Gjithmonë 0%
  • Shpesh 20%
  • Asnjëherë 80%

"Divani Lunxhot", promovohen këngët popullore, kulinaria dhe punimet artizanale

Nga A2 CNN
12 Gusht 2023, 14:56 | Aktualitet

Lunxhëria vijon të ruaje traditën duke mbledhur grupe te ndryshem popullore nga i gjithe vendi. Krahas këngës, promovohen edhe kulinaria dhe punimet artizanale. Divani Lunxhot" rikthehet në edicionin e 9-të. Për dy netë me radhë vlerat më të arrira të folkut, etnografisë dhe traditës sonë popullore do të ngjiten në skenën e Dhoksatit, nëpërmjet interpretimit të rreth 16 ansambleve dhe grupeve popullore nga zona të ndryshme te vendit por edhe jashtë kufijve.

Ditari A2 CNN