Drejtësi në kohë “Backlogu” - 31 Minuta

Nga A2 CNN
27 Shkurt 2023, 21:15 | 31 Minuta

Nga Dallandyshe Xhaferri

Koha ka vlerë tjetër kur pret drejtësinë. Për kohën në gjykata flitet sipas ligjit me afate të arsyeshme  që nisin në rastin më të mirë brenda një viti në secilën shkallë. Por aktualisht neni 399/ 2 që deklaron afatet e arsyeshme, i vë në vështirësi përballë qytetarëve të gjitha gjykatat në vend.

Një raport i Këshillit të Lartë Gjyqësor  që përshkruan situatën në gjyqësor që disponohet nga ‘31 minuta” tregon se çështjet e prapambetura dhe të mbartura nga vitet e mëparshme numërohen të jenë në të gjitha shkallën e gjyqësorit 109 521 dosje. Gjendja më e rëndë është në gjykatën e lartë, gjykatën e apelit administrativ dhe së fundmi në gjykatën e apelit të juridiksionit të përgjithshëm Tiranë.

Por nga kjo shifër  jo të gjitha konsiderohen si çështje të zvarritura. Zyrtarisht në të dhënat ekskluzive që ju vendosën në dispozicion 31 minuta vlerësohet se  për 51793 çështje është kapërcyer limiti i afatit të arsyeshëm dhe tanimë ato konsiderohen nën shqyrtim tej afatit, që do të thotë secili nga këta paditës mund ti drejtohet Strasburgut.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli