Fshatrat italianë që shesin shtëpi për 1 euro, lehtësi edhe për procedurat

Nga A2 CNN
20 Dhjetor 2020, 21:35 | Lifestyle

Një shtëpi për më pak se një filxhan kafeje. Kjo është “oferta” që është bërë nga fshatra e qyteza të ndryshme italiane gjatë viteve të fundit, por shpesh është parë si një problem fakti që autoritetet lokale kërkojnë depozita bankare apo kushte të tjera shtesë.

Për të lehtësuar këto procedura kanë menduar dy shtetasit italianë Nicolò Bolla dhe Alessandro Barba. Ata janë partnerë biznesi, një nga Emilia Romanja dhe një nga Siçilia, të cilët kanë ndërtuar një faqe në internet me shtëpitë e disponueshme që nisin nga një euro.

“Ne përpiqemi të thjeshtojmë procedurat, jo vetëm me teknologjinë, por me të gjitha lehtësirat e mundshme mbi taksat, por dhe emigracionin”, shprehet Bolla, shkruan CNN. “Ne mund të ofrojmë lehtësira edhe për shtetasit që nuk janë italianë ose që kërkojnë të bëjnë një biznes në këto zona”, shton ai.

https://a2news.com/2019/01/17/me-1-euro-pronar-shtepie-oferta-vjen-nga-italia/

Për ta realizuar këtë, atyre u vijnë në ndihmë profesionet e tyre, njëri llogaritar dhe tjetri një ekspert i emigracionit. Në një situatë të vështirë lëvizje për shkak të pandemisë, ata synojnë ta kryejnë gjithçka me anë të internetit.

Aktualisht, në faqen e tyre në internet Auctions2Italy, janë vendosur 6 shtëpitë e para nga tre zona në Itali.

Arsyeja që autoritetet lokale ndërmarrin këto nisma ka të bëjë me shpopullimet e këtyre fshatrave, pasi të rinjtë janë larguar drejt qyteteve të mëdha.

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024