Sondazh: Si e gjykoni vendimin, që të përjashtohen policët që kanë përdorur “Sky” apo “Enchrochat”?
  • Të panevojshëm 20%
  • Të drejtë 27%
  • Të vonuar 53%

Ky dallim në çift rrit shanset për divorc

Nga A2 CNN
21 Gusht 2023, 09:46 | Lifestyle
Ky dallim në çift rrit shanset për divorc

Çiftet që kanë shumë të përbashkëta me njëri-tjetrin kanë më shumë gjasa që të zgjasin për një kohë të gjatë. Në këtë drejtim, kjo teori shtrihet edhe në pamjen fizike. Që do të thotë, sipas studimit, çiftet ku gruaja është shumë më e bukur se burri, ka më shumë gjasa të përfundojnë në divorc, edhe pse për dekada histori si "E bukura dhe bisha" kanë rezultuar shumë romantike.

“Disa studime tregojnë se çiftet që nuk janë në nivele të ngjashme të pamjes së jashtme priren të kenë marrëdhënie romantike më pak të suksesshme ", siç konfirmon profesoresha e Psikologjisë Sociale Madeleine Fugère në artikullin e saj në Psychology Today.

Në përgjithësi, ne jemi të tërhequr nga njerëz që janë më tërheqës se ne. Megjithatë, sado që ne admirojmë një foto të, të themi, Timothée Chalamet ose, në varësi të brezit dhe preferencave tona, Brad Pitt , shumica prej nesh nuk i afrohen dikujt që mendojmë se është “nivelit” të tij.

Kjo vlen edhe për burrat, megjithëse diktatet sociale të bukurisë konvencionale mbeten më të forta për gratë. Kjo do të thotë, edhe një burrë me pamje mesatare ka më shumë gjasa që t'i afrohet një gruaje që është në një nivel të ngjashëm me të sesa një modeleje (përveç nëse, sigurisht, ai beson se avantazhe të tilla si një pasuri e madhe ose një status i lartë shoqëror kompensojnë pamjen e jashtme).

Dhe burrat veprojnë me shumë mençuri që lëvizin brenda kufijve të tyre. Sepse sipas një studimi, femrat që i shohin partnerët e tyre shumë më pak tërheqës se ata, kanë shumë më tepër gjasa të flirtojnë me të tjerët dhe të tradhtojnë.

Ditari A2 CNN