Me shpejtësi 603 km/h, njihuni me trenin më të shpejtë në botë

Nga A2 CNN
8 Maj 2023, 10:22 | Lifestyle

A është e mundur të fluturoni pa krahë? Patjetër që po, nëse rezervoni një biletë në një itinerar ku kalon një prej trenave më të shpejtë në botë. Do të duhet vetëm të zgjidhni në varësi të vendit ku ndodheni.

Pak kohë më parë kemi listuar trenat më të shpejtë në botë për vitin 2022 me një shpejtësi që arrin nga 300 km në orë në 420 km orë. Por së fundi në Japoni është ende në zhvillim e sipër, treni me shpejtësi rrufe, SC Maglev L0 Series, që në prova arriti 603 km/h dhe do të operojë në vitin 2027. Ai është prezantuar nga Mitsubishi 12 vjet më parë, në vitin 2011.

Treni është planifikuar të ecë me një shpejtësi maksimale prej 500 km/h, duke ofruar kohë udhëtimi prej 40 minutash midis Tokios dhe Nagoya dhe 1 orë e 7 minuta midis Tokios dhe Osakës.

Treni nuk kërkon një shofer, por ka një kamerë në pjesën e përparme të të dy makinave fundore për të lejuar funksionimin në distancë, në rast se sistemet e automatizuara dështojnë.

Nga Gjermania në Itali dhe Shangai në Japoni, kemi renditur 10 trenat më të shpejtë në botë me një shpejtësi që arrin nga 300 km në orë në 603 km në orë.

https://a2news.com/2021/12/14/fluturim-pa-krahe-trenat-me-te-shpejte-ne-bote-per-vitin-2022/?foto=4

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu