“Në lojë” një skemë e madhe mashtrimi, FBI çmonton rrjetin global të kompjuterëve të hakuar

Nga A2 CNN
29 Gusht 2023, 20:17 | Bota
“Në lojë” një skemë e madhe mashtrimi, FBI

FBI amerikane dhe agjencitë evropiane të zbatimit të ligjit, çmontuan një rrjet masiv kompjuterësh të hakuar që ishin përdorur për të mashtruar viktimat e qindra miliona dollarëve, njoftuan agjencitë të martën.

Departamenti i Drejtësisë, sekuestroi mbi 8 milionë dollarë kriptovaluta nga hakerët dhe hoqi kodin e tyre keqdashës nga një numër i paspecifikuar kompjuterësh të hakuar në SHBA dhe në mbarë botën. Rreth 200.000 ishin hakeruar në SHBA dhe 700.000 në mbarë botën.

Departamenti i Drejtësisë tha se agjencitë e zbatimit të ligjit në Francë, Gjermani, Holandë dhe Mbretërinë e Bashkuar ndihmuan në rrëzimin e hakerave. Është hapi më i fundit në një përpjekje më agresive të FBI-së në vitet e fundit, për të synuar mjetet e njohura të hakerimit që lejojnë kriminelët kibernetikë të heqin amerikanët nga miliona dollarë.

Sipas CNN, qëllimi është të përdoret çdo autoritet ligjor i mundshëm, për ta bërë biznesin më të vështirë për kriminelët kibernetikë, të cilët ende po ndërpresin rregullisht kompanitë amerikane dhe qeveritë lokale.

Mjeti që FBI synoi në këtë rast, i njohur si një bot-net, është një ushtri kompjuterësh të infektuar që hakerët përdorin shpesh për një sërë mashtrimesh, si dhe hakimet potencialisht përçarëse. Hakerët mund të rindërtojnë infrastrukturën e tyre kompjuterike pas heqjes, por zyrtarët e FBI-së shpresojnë se kjo do të marrë pak kohë.

A2 CNN Livestream

Dita jonë 2024