Millosh Vuçeviç mandatohet për formimin e qeverisë së re në Serbi

Nga Erjon Dervishi
31 Mars 2024, 08:24 | Ballkani

Millosh Vuçeviç, ish-ministri serb i Mbrojtjes, njëherësh udhëheqës i Partisë Progresive Serbe në pushtet, është mandatuar për formimin e qeverisë së re të Serbisë.

Në vendimin, që u nënshkrua nga Vuçiç, theksoh se se Millosh Vuçeviç deri më tani ka kryer me përgjegjësi detyrat e zëvendëskryeministrit dhe ministrit të Mbrojtjes “duke treguar se ka dedikim dhe ekspertizën e nevojshme për të kryer funksionin e kryeministrit”.

“Besoj se Millosh Vuçeviçi ka kualitetit profesionale dhe personale për të kryer detyrën e kryeministrit dhe ai më siguroi se mund të krijojë kabinetin qeveritar”, tha Vuçiç.

Ndër detyrat e kryeministrit të ardhshëm serb do të jetë organizimi i panairit botëror, EXPO 2027, si dhe ruajtja e paqes, stabilitetit dhe integritetit territorial të Serbisë.

Afati i fundit për formimin e Qeverisë së Serbisë është 90 ditë nga data e konstituimit të Parlamentit serb.

Vuçeviç ishte zgjedhur në postin e zëvendëskryeministrit të Serbisë dhe ministrit të Mbrojtjes në tetor të vitit 2022.

A2 CNN Livestream

Dita jonë