Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 73%
  • Mungesa e kohës 18%
  • Mungesë motivimi 9%
  • Lodhja fizike 0%

Ankohet ministri ukrainas i Mbrojtjes: Armët nga perëndimi nuk po vijnë në kohë, kjo na kushton shumë

Nga A2 CNN
26 Shkurt 2024, 12:13 | Bota

Gati 50% e armëve të dërguara nga perëndimi drejt Ukrainës nuk kanë mbërritur në kohë, tha ministri i mbrojtjes ukrainase.

Rustem Umerov i bëri deklaratat gjatë një konferencë në Kiev, ku situatën në terren e quajti dinamike por vonesat edhe në avancim, i justifikoi me faktin  se armët nuk kanë mbërritur në kohën e duhur.

“Kjo do të thotë se në matematikën e luftës,” tha ministri Umerov.

“Ne shohim armikun, ekonominë e tyre kanë 2 trilion. Ata përdorin mbi 15% të buxhetit të tyre zyrtar dhe jo zyrtar në luftë, që do të thotë, mbi150 miliardë dollar. Çdo vit. Zyrtarisht. Kështu që, e thënë thjeshtë, çdo ditë vonesë në dërgimin e mjeteve luftarake, për ne, përkthehet në humbje të jetëve njerëzore dhe humbje të territoreve”.

Ushtria e Kievit po përpiqet t’i rezistojë asaj ruse ne terren, të cilët javën e shkuar njoftuan kapjen e qytetin strategjik në lindje të Ukrainës, Avdivkën, pas muajsh të tërë sulmi dhe presioni të vazhdueshëm në disa zona përgjatë frontit të luftës.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi