Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 50%
  • Mungesa e kohës 33%
  • Mungesë motivimi 0%
  • Lodhja fizike 17%

Gara zgjedhore në SHBA, Biden grumbullon më shumë fonde publike se Trump

Nga A2 CNN
21 Shkurt 2024, 10:53 | Bota

Zgjedhjet ende nuk janë mbajtur, por Biden ka marrë një fitore simbolike. Presidenti aktual kryeson ndaj Donald Trump, kur vjen puna për grumbullimin e fondeve publike të dhuruara për fushatën presidenciale.

Sipas të dhënave zyrtare, ekipi i fushatës së Biden dhe Partia Demokrate, kanë mbledhur së bashku më shumë se 80 milionë dollarë. Ndërsa kampi tjetër, ai Republikan, bashkë me ekipin e fushatës të Trump kanë në dorë vetëm 39 milionë dollarë.

Këto shifra janë bazuar në raportimet mbi mbledhjen e fondeve dhe shpenzimet gjatë janarit. Aktualisht, për muajin shkurt, Biden dhe demokratët kanë marrë kryesimin me mbi 24 milionë dollarë të mbledhura, ndërsa Trump dhe ekipi i tij posedojnë vetëm 8.7 milionë dollarë.

A2 CNN Livestream

Dita jonë