Sondazh: Preferoni që emri i fëmijës tuaj të jetë:
  • Tradicional 37%
  • Modern 5%
  • I trashëguar 16%
  • Unik 42%

I vetmi i mbijetuar nga familja pas aksidentit me teleferik, fëmija dëmshpërblehet 3 milionë euro

Nga A2 CNN
26 Shkurt 2024, 17:24 | Bota

I vetmi i mbijetuar nga familja pas aksidentit me teleferik, fëmija

Është arritur një marrëveshje, me vlerë mbi tre milionë euro, për dëmshpërblimin e Eitan Biran, fëmijës së vetëm nëntë vjeçar që i mbijetoi aksidentit të teleferikut në Mottarone, i cili tërhiqet kështu nga gjyqi.

Më 23 maj, tre vjet më parë, 14 persona humbën jetën në përplasjen e kabinës , mes tyre babai, nëna, vëllai i vogël dhe gjyshërit e nënës. Gjatë seancës së dytë paraprake të caktuar në Verbania, avokati do të tërheqë kërkesën për t’u bashkuar me palën civile të formuluar më 17 janar.

Kështu, të gjithë “vunë me përkushtim interesin e Eitan për të qëndruar jashtë gjyqit dhe larg zhurmës mediatike”, tha avokati i fëmijës, njoftojnë mediat italiane.

I vetmi i mbijetuar nga familja pas aksidentit me teleferik, fëmija

Avokati ka dashur të falënderojë kolegët e tij që ndihmojnë të pandehurit pasi “kanë ofruar një kontribut të rëndësishëm për të garantuar një të ardhme paqësore, nga pikëpamja ekonomike, për Eitanin”.

Të gjithë “e vendosën me kujdes interesin e fëmijës për të qëndruar jashtë gjyqit dhe larg zhurmës mediatike” mbi “logjikën e mbrojtjes procedurale, e cila do të kishte përfshirë kohë më të gjata fiziologjikisht. Eitan duhej të dilte nga kjo çështje sa më shpejt që të ishte e mundur dhe kështu ndodhi”.

A2 CNN Livestream

A2 Business