Sondazh: A keni pasur raste të abuzimit me të dhënat tuaja personale?
  • Asnjëherë 10%
  • Shpesh 60%
  • Nuk jam në dijeni 30%

Konfirmohet ambasadori i ri i SHBA-së në Izrael

Nga A2 CNN
1 Nëntor 2023, 07:45 | Bota

Konfirmohet ambasadori i ri i SHBA-së në Izrael

Senati amerikan konfirmoi ish-Sekretarin e Thesarit të SHBA-së, Jack Lew, si ambasadorin e ri të SHBA-së në Izrael, pavarësisht kundërshtimit të ashpër nga republikanët mbi përfshirjen e tij në marrëveshjen bërthamore të Iranit, gjatë administratës së Obamës.

Më herët, udhëheqësi i shumicës Chuck Schumer theksoi rëndësinë e plotësimit të vendit vakant në Izrael në një kohë kur ky vend është në mes të një konflikti shumë të madh.

“Me gjithçka që po ndodh në Izrael tani, konfirmimi i Jack Lew në këtë moment do të jetë një nga votat më të rëndësishme dhe më të rëndësishme të nominimit që Senati ka marrë në një kohë të gjatë. Lew ka një histori të fortë, të gjatë dhe të dëshmuar si një nëpunës publik dhe aleat i egër i Izraelit, si dhe do të ndihmojë në dërgimin e një mesazhi të fuqishëm mbështetjeje për Izraelin që ky emërim të plotësohet sa më shpejt”, tha Schumer.

Debat - nga Alba Alishani