Sondazh: A ju shqetëson lënia në harresë e Bibliotekës Kombëtare?
  • Po 71%
  • Jo 24%
  • Nuk më intereson 6%

Lista e pasaportave më të fuqishme në botë pëson një ndryshim të madh, ja kush dominion në 2024

Nga A2 CNN
11 Janar 2024, 10:14 | Bota

Lista e pasaportave më të fuqishme në botë pëson

Kombet aziatike të Japonisë dhe Singaporit kanë dominuar vendin e parë në pesë vitet e fundit, por Top pesëshja e re është një ngritje triumfuese për Evropën.

Franca, Gjermania, Italia dhe Spanja u janë bashkangjitur Japonisë dhe Singaporit si pasaportat më të fuqishme në botë për vitin 2024. Në total me këtë pasaportë mund të udhëtosh në 194 destinacione dhe më pas ndiqen nga Finlanda, Koreja e Jugut, Suedia. Në fund të Top 10-shes qëndron Islanda me 185 destinacione.

Pasaportat më të fuqishme në botë për vitin 2024

• Franca, Gjermania, Italia, Japonia, Singapori, Spanja (194 destinacione)

• Finlanda, Koreja e Jugut, Suedia (193 destinacione)

• Austria, Danimarka, Irlanda, Holanda (192 destinacione)

• Belgjika, Luksemburgu, Norvegjia, Portugalia, Mbretëria e Bashkuar (191 destinacione)

• Greqi, Maltë, Zvicër (190 destinacione)

• Republika Çeke, Zelanda e Re, Polonia (189 destinacione)

• Kanada, Hungari, Shtetet e Bashkuara (188 destinacione)

• Estonia, Lituani (187 destinacione)

• Letonia, Sllovakia, Sllovenia (186 destinacione)

• Islanda (185 destinacione)

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu