Sondazh: Cilat janë aktivitetet tuaja gjatë fundjavës?
  • Sport 13%
  • Me miqtë dhe familjen 53%
  • Rri në shtëpi 33%

Trump: Angazhimi ynë ndaj NATO-s do të varet nga sjellja e Evropës

Nga A2 CNN
11 Janar 2024, 09:50 | Bota

Trump: Angazhimi ynë ndaj NATO-s do të varet nga sjellja e

Donald Trump ka vijuar takimet e tij në kuadër të fushatës presidenciale dhe kësaj here është ndalur edhe te raporti apo qëndrimi që ai do të mbajë përkundrejt NATO-s. Duhet thënë se qëndrimi i tij nuk është aspak pozitiv ndaj aleancës.

Sipas tij, angazhimi ndaj aleancës së NATO-s do të varet nga mënyra se si evropianët i trajtojnë Shtetet e Bashkuara.

"Varet nëse na trajtojnë siç duhet. Shikoni, NATO përfitoi nga vendi ynë. Përfituan vendet evropiane”, tha Trump.

Kujtojmë se gjatë mandatit të tij të parë si president nga viti 2017 deri në 2021, Trump u përplas vazhdimisht me aleatët tradicionalë për shpenzimet e tregtisë dhe mbrojtjes.

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani