Samit dhe protestë, BE për A2 CNN: Të garantohet siguria duke respektuar liritë e ligjshme të qytetarëve

Nga A2 CNN
24 Nëntor 2022, 18:43 | Politikë
Samit dhe protestë, BE për A2 CNN: Të garantohet siguria duke

Bashkimi Europian e konsideron protestën e thirrur nga opozita në 6 dhjetor si një ushtrim i lirive të ligjshme të qytetarëve, që duhet të respektohet nga autoritetet pavarësisht se në të njëjtën ditë zhvillohet në Tiranë samiti BE-Ballkani Perëndimor.

Në përgjigje të interesit të A2 CNN, që pyeti Delegacionin e Bashkimit Europian në Tiranë mbi zhvillimin njëkohësisht në 6 dhjetor të këtyre dy aktiviteteve, përfaqësuesit e Brukselit shpjeguan se presin garantimin e sigurisë së samitit nga autoritetet shqiptare, duke respektuar njëkohësisht protestën e opozitës.

“Kjo është hera e parë që samiti BE-Ballkani Perëndimor mbahet në rajon, duke i dërguar një mesazh të fortë Shqipërisë dhe gjithë Ballkanit Perëndimor për rëndësinë e tyre gjeostrategjike për BE-në. Ne kemi besim se, si mikpritës, autoritetet publike shqiptare do të sigurojnë zhvillimin e sigurt dhe të rregullt të samitit, duke respektuar ushtrimin e ligjshëm të lirive nga qytetarët”.

Delegacioni i Bashkimit Europian

Mazhoranca socialiste ka akuzuar opozitën se me këtë protestë po cenon interesat e vendit dhe sigurinë e samitit mes Bashkimit Europian dhe vendeve të Ballkanit Perëndimor, duke shkelur edhe zakonet shqiptare të mikpritjes. Ndërsa opozita ka garantuar se protesta do të jetë paqësore, me fokus kundër qeverisë, jo miqve europianë.

https://a2news.com/2022/11/17/debati-per-integrimin-berisha-paralajmeron-proteste-diten-e-samitit-te-be-se-ne-tirane/
https://a2news.com/2022/11/18/berisha-njoftoi-proteste-gjate-samitit-te-be-reagon-peleshi-te-njejten-gje-do-te-bente-edhe-putin/
https://a2news.com/2022/11/21/balla-protesta-e-opozites-bie-ndesh-me-mikpritjen-shqiptare/

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani