Sondazh: Sa prezent është aktiviteti fizik në përditshmërinë tuaj?
  • Çdo ditë 45%
  • Tre herë në javë 18%
  • Vetëm në fundjavë 9%
  • Asnjëherë 27%

“Fëmijëria e deputetëve me problematika të mëdha”, Malaj: Nis që te kopshti...

Nga A2 CNN
18 Janar 2024, 18:54 | Aktualitet

E ftuar në Ditarin e mbrëmjes nga Bruna Çifligu në A2 CNN, ku u diskutua për gjuhën e urrejtjes në parlament e në komisione nga deputetët, Nora Malaj, ish-zëvendësministre e Arsimit, u shpreh se kjo sjellje i ka bazat që në fëmijërinë e deputetëve.

“Kam dashur të bëjë një studim kur kam qenë në parlament, se kush nga deputetët kanë kryer sistemin parashkollor, kopshtin. Fëmijëria e deputetëve është me problematika që ata i kanë brenda në subkoshjencën e tyre. Kjo do të thotë se nëse rritesh në kopsht, ti ke mundësi të socializohesh dhe e kupton vendimmarrjen në grup.

Nëse ndodh që të rritesh te gjyshja është shumë mirë, por mund të ndodhë që edhe të mos rritesh te gjyshja dhe as të bësh kopshtin dhe ti je një produkt që mund të jetë rritur në situata agravuese në familje. Ky lloj agresiviteti dhe problematikash shfaqen pa dashjen tënde”, tha Malaj.

Më tej, Malaj u shpreh se Administrata e Parlamentit duhet të krijojë një njësi që quhet njësi psikosociale për t’i ndihmuar deputetët dhe këtë e kam me shumë seriozitet. “Të rinjtë frustohen shumë nga të vjetrit”, tha ajo.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli