Sondazh: Sa prezent është aktiviteti fizik në përditshmërinë tuaj?
  • Çdo ditë 45%
  • Tre herë në javë 18%
  • Vetëm në fundjavë 9%
  • Asnjëherë 27%

“Ekonomia, performancë pozitive,” Mete prezanton arritjet dhe prioritetet për vitin 2024

Nga A2 CNN
5 Janar 2024, 13:10 | Ekonomi

Ministri i Financave dhe Ekonomisë Ervin Mete analizoi, gjatë një konferencë me gazetarët, ekonominë e vendit për vitin që lamë pas, duke parashtruar edhe objektivat për vitin 2024.

"Reforma e nisur e rritjes së pagave në sektorin publik do të vijojë ndjeshëm ne mesin e këtij viti", theksoi ministri i Ekonomisë. Ai foli për reduktimin e borxhit publik dhe mundësinë e rishikimit të skemës së pensioneve.

"Zhvillimet demografike janë ndër arsyet që informojnë qasjen që duhet të kemi tashmë për një vlerësim të dytë pas një dekade lidhur me skemën e pensioneve. Duke pritur rezultatet e Cencusit të INSTAT do të kemi më tepër informacion për të marrë parasysh vlerësimin e skemës së pensionit dhe shtyllës së mbrojtjes sociale."

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli