Sondazh: Dita ndërkombëtare kundër SIDA-s, sa i përdorni masat mbrojtëse?
  • Gjithmonë 17%
  • Shpesh 17%
  • Asnjëherë 67%

Indeksimi i pensioneve, të moshuarit të pakënaqur: Asgjë nuk ndryshoi

Nga Gazmend Janku
1 Nëntor 2023, 15:41 | Ekonomi

Tetori ishte muaji ku të gjithë pensionistët morën indeksimin në masën e 8,6 për qind të pensionit të tyre. Por për vetë të moshuarit, ky indeksim nuk ishte aq lajm i mirë. A2 intervistoi disa pensionistë në Elbasan dhe Pogradec ku nuk ishte e vështirë të kuptojë se ata me shumë zor mund të blejnë gjërat më bazike për të jetuar.

Në Pogradec, pensionistët e cilësojnë si tallje indeksimin e pensionit të tyre.

Ndërkohë edhe për vitin e ardhshëm buxheti i qeverisë nuk parashikon rritje të pensioneve, por vetëm indeksim dhe bonusin e fundvitit.

 

Dita jonë