Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 0%
  • Mungesa e kohës 0%
  • Mungesë motivimi 0%
  • Lodhja fizike 0%

Ka qenë i dënuar më parë? Çfarë dëshmoi specialistja e regjistrit të Gjendjes Civile në gjyqin ndaj Belerit?

Nga Armand Bajrami
1 Shkurt 2024, 13:18 | Kronikë

Ka qenë i dënuar më parë? Çfarë dëshmoi

Anila Paci, specialiste në regjistrin e gjendjes civile në Drejtorinë e Përgjithshme të Burgjeve ishte dëshmitare e radhës në procesin ndaj Alfred Belerit në Gjykatën e Posaçme.

Paci, e thirrur nga mbrojtja, në proces u pyet se përse pas arrestimit Alfred Beleri ka rezultuar si person "i dënuar", ndërsa në certifikatat e gjendjes gjyqësore të marra me herët ose më vonë rezulton "i padënuar".

Specialistja e DPB tha se kur kërkimi për certifikatë të gjendjes gjyqësore bëhet individual nga e-Albania, nëse personi është rehabilituar, del me shënimin "i padënuar".

Por, sipas saj, nëse kërkesa bëhet nga institucioni si Prokuroria, Gjykata, apo KQZ, në përgjigje jepet gjithë historiku me rekordet e mëhershme penale dhe rezultati del "i dënuar".

Kujtojmë se një dëshmi penaliteti me rezultatin “i dënuar” ishte një ndër argumentet kryesore për caktimin e masës së sigurisë “arrest me burg” ndaj kryetarit të zgjedhur të Bashkisë Himarë, Fredi Beleri, më 13 maj 2023.

Beleri u arrestua dy ditë para zgjedhjeve lokale të 14 majit dhe u la më pas në masën e “arrestit me burg” nga Gjykata e Vlorës me argumentin se i akuzuari paraqiste rrezikshmëri pasi “siç rezulton edhe nga aktet, ai është i dënuar më parë”.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi