"Superministria" Gonxhe, përcaktohet fusha e veprimtarisë së Ekonomisë Kulturës dhe Inovacionit

Nga A2 CNN
23 Janar 2024, 20:26 | Politikë

"Superministria" Gonxhe, përcaktohet fusha e veprimtarisë

Qeveria ka përcaktuar dhe miratuar fushën e veprimtarisë së ministrisë së re që do të ngrihet, asaj të Ekonomisë, Kulturës dhe inovacionit që do të drejtohet nga Blendi Gonxhja.

“Superministria” do të ketë për qellim të menaxhojë politikat e tregtisë, zhvillimin e ekonomisë, promovimin e kulturës dhe stimulimin e inovacionit. Në këtë mënyrë “Ekonomia” ndahet nga “Financat”.

Në ditët në vijim do të ngrihet struktura e ministrisë, bashkë me stafin ku do të përcaktohet edhe buxheti në dispozicion për të.

A2 CNN Livestream

A2 Business