Sondazh: Sa prezent është aktiviteti fizik në përditshmërinë tuaj?
  • Çdo ditë 39%
  • Tre herë në javë 22%
  • Vetëm në fundjavë 6%
  • Asnjëherë 33%

Zhvillohet kimioterapia e aftë për të “vrarë” të gjithë tumoret e ngurta të kancerit

Nga A2 CNN
3 Gusht 2023, 21:36 | Lifestyle
Zhvillohet kimioterapia e aftë për të “vrarë”

Shkencëtarët në City of Hope, një nga organizatat më të mëdha të kërkimit dhe trajtimit të kancerit në SHBA, kanë zhvilluar kimioterapinë që mund të vrasë të gjithë tumoret e ngurta të kancerit.

Studiuesit, në botimin e tyre në revistën Cell Chemical Biology, shpjegojnë se si ata morën një proteinë, antigjen bërthamor qelizor shumëzues (PCNA), që dikur konsiderohej shumë i vështirë për terapinë e synuar dhe zhvilluan në kërkimin paraklinik një kimioterapi që duket se vret të gjitha vëllimet e ngurta tumorale.

Molekula e vogël kërkimore e zhvilluar shkaktoi vdekjen e qelizave kancerogjene, por nuk e ndërpreu ciklin riprodhues të qelizave burimore të shëndetshme.

Shkencëtarët vazhdojnë të hetojnë mekanizmat themelorë që e bëjnë këtë trajtim të ndalojë kancerin, duke e testuar në kafshë dhe për të vënë në dukje se një provë klinike të fazës 1 që teston trajtimin që është duke u zhvilluar edhe te njerëzit.

https://a2news.com/2022/08/31/shprese-per-te-luftuar-tumorin-e-trurit-terapia-e-re-synon-indet-e-prekura/
https://a2news.com/2022/11/09/si-funksionon-ilaci-i-ri-kunder-kancerit-te-gjirit-dhe-rezultatet-ndaj-formave-me-te-veshtira/
https://a2news.com/2022/06/07/arritje-e-madhe-shkencore-ilaci-zhduk-kancerin-te-cdo-pacient-ne-testimet-e-para/

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi