​Majmuni mbijeton për dy vjet me veshkën e derrit

Nga A2 CNN
11 Tetor 2023, 18:57 | Lifestyle
​Majmuni mbijeton për dy vjet me veshkën e derrit

Studiuesit kanë pretenduar një hap të madh përpara në fushën e transplantimit të organeve pasi një majmun mbijetoi për më shumë se dy vjet me një veshkë derri e modifikuar gjenetikisht.

Kjo është arritja më e fundit që doli nga kompania amerikane bioteknike eGenesis dhe Shkolla Mjekësore e Harvardit, ku shkencëtarët i shohin derrat e ndryshuar gjenetikisht si një zgjidhje potenciale për mungesën globale të donatorëve për pacientët me dështim të organeve.

Dy njerëz deri më tani kanë bërë transplantim të zemrës së derrit. I pari, David Bennett, vdiq dy muaj pas operacionit në vitin 2022. I dyti, 58-vjeçari Lawrence Faucette, i cili kishte sëmundje të zemrës në fazën e fundit, bëri një transplant të zemrës më 20 shtator të këtij viti dhe është ende në rikuperim, raporton Guardian.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi