Sondazh: Preferoni që emri i fëmijës tuaj të jetë:
  • Tradicional 40%
  • Modern 7%
  • I trashëguar 13%
  • Unik 40%

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për një rezultat mahnitës

Nga A2 CNN
1 Dhjetor 2023, 20:58 | Lifestyle

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Dekorimi i pemës së Krishtlindjes duket si lojë fëmijësh, por nuk është ashtu. Për të marrë një rezultat mahnitës për foton e zakonshme që do të shpërndani në rrjetet sociale, nevojitet metodë dhe vëmendje e veçantë ndaj detajeve.

Ne kemi hartuar një manual që shpjegon hap pas hapi se si të dekoroni një pemë Krishtlindjeje të denjë për emrin, të pasurit, plot dekorime dhe të lakmueshme.

Nga zgjedhja e pemës deri te pozicionimi i dritave dhe dekorimeve, ja  si të dekoroni një pemë të përsosur Krishtlindjesh me sekretet e  stilistëve të Krishtlindjeve. Sepse është vetëm duke ndjekur rregulla shumë specifike do të keni një pemë të bukur Krishtlindjesh.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Sa e gjatë duhet të jetë pema e Krishtlindjes

Nëse tavani është shumë i lartë, por hapësira është e kufizuar, është më mirë të kërkoni pemë me diametër më të vogël pa sakrifikuar lartësinë.

Rregulli është që maja e pemës të jetë 50 centimetra nga tavani.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Si të njohim një pemë të bukur

Varianti i dytë që duhet marrë në konsideratë ka të bëjë me numrin e degëve. Sa më shumë degë dhe degëza të ketë, aq më e bukur do të jetë pema juaj.

Duke shpenzuar pak më shumë do t'ju sigurojë që të keni një bredh të përsosur për shumë Krishtlindje që do të vijnë. Më të mirat janë ato me degë të shkurtra në formë dhe me shumë degëza të shkurtra në majë.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Si hapet pema e Krishtlindjes

Hapja e degëve është një moment themelor. Ato që janë më afër trungut hapen për të qenë pingul me trungun, ndërsa ato të jashtme duhet të formohen një nga një, duke u dhënë degëve të fundit një lakim të lehtë poshtë, për të marrë një efekt të ngjashëm me atë të bredhit  natyral. Nëse pema është e bukur dhe degët hapen mirë, dritat do të mjaftonin për një rezultat të denjë.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Si të zgjidhni dritat për pemën e Krishtlindjes

Dritat janë thelbësore për një pemë të Krishtlindjes dhe e kryejnë shumicën e punës vetë, ndaj ia vlen të mendoni me kujdes se cilën dritë preferoni, ose cila përputhet më mirë me dekorimet ose mobiljet e shtëpisë. Dallimi i parë, i cili vlen edhe nëse zgjidhni dritat e bardha, është midis ndriçimit të ftohtë ose të ngrohtë. Nuk ka më të mirë, është vetëm shija juaj personale që ka rëndësi.

E vetmja gjë e rëndësishme është t'i kushtoni vëmendje ngjyrës së fillit, sepse nëse keni një pemë të lehtë nuk do të duhet të zgjidhni fillin e errët dhe anasjelltas. Nuk mund të gaboni me atë transparente.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Sa drita nevojiten

Për një rezultat të mirë ju nevojiten shumë e shumë drita. Në përgjithësi rregulli është që nevojiten 300 drita për çdo metër lartësi të pemës.

Për pjesën e pasme nuk keni nevojë për shumë, por është gjithmonë më mirë të vendosni pak për të ndriçuar murin pas.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Si të vendosni dritat në pemë

Para së gjithash, provojini ato përpara se t'i montoni, në mënyrë që të mos humbni orë të tëra pune vetëm për të zbuluar se një tel nuk ndizet.

Më pas fiksoni lidhësit me trungun. Gjithmonë filloni nga ana e prizës elektrike dhe pika e fillimit është në trungun e pemës, jo në anën ose kudo nën bazën.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Si të vendosni dritat në degë

Mos i rrotulloni dritat rreth pemës. Duke filluar nga trungu, rrëshqisni vargun e dritave përgjatë degës deri në majë, lëreni të rrotullohet rreth majës së një dege për ta siguruar atë dhe kthehuni te trungu përpara se të lëvizni në degën në vijim.

Në këtë mënyrë dritat do t'i japin thellësi pemës dhe efekti do të jetë i plotë dhe i bukur. Dhe mbi të gjitha nuk do të ketë një rrjetë telash elektrikë midis topave.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Si të vendosni dekorimet

Pasi të keni mbushur pemën tuaj me drita, kaloni te dekorimet, duke ndjekur vetëm një rregull: mos i vendosni kurrë në një rresht, as vertikalisht as horizontalisht.

Rregullimi duhet të jetë homogjen, por në dukje i rastësishëm.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Përmasat e dekorimeve

Ndryshe nga sa mund të mendoni, nuk është e nevojshme të vendosni dekorimet më të mëdha në fund dhe ato më të voglat në krye.

Topat më të mëdhenj mund të vendosen lehtësisht në të gjithë lartësinë e pemës, e rëndësishme është që të ketë edhe të vegjël të shpërndarë në mes për të harmonizuar rezultatin.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Përfitoni nga thellësia

Pavarësisht nëse dekorimet tuaja janë të mëdha apo të vogla, mos i varni vetëm në majë të degës , por shfrytëzoni thellësinë e plotë të pemës.

Qëllimi është që pasi të përfundojë pema, të mos shihni murin pas saj.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Çfarë ngjyre ta dekoroni pemën

Është vetëm shije personale, edhe nëse nga viti në vit ka tendenca të ndryshme. Në çdo rast, mos u trembni dhe guxoni me kombinime të reja ngjyrash, përveç klasikëve të mrekullueshëm.

Rregulli thotë se për një rezultat optimal duhet të përzieni nga katër deri në shtatë ngjyra.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Çfarë duhet të bëni kur dekorimet janë të gjitha të ndryshme

Zgjidhni një dekorim neutral për ta shpërndarë nëpër pemë, midis dekorimeve të tjera, në mënyrë që të krijojnë vazhdimësi në sy.

Mund të jenë topa të vegjël, degëza, lule ose fjongo.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Çfarë mund të përmbajë pema e Krishtlindjes

Çdo gjë mund të shkojë në pemë. Mos u kufizoni domosdoshmërisht në atë që shitet si dekor, ju mund të vendosni kafshë pellushi, fotografi, biskota ose objekte të të gjitha llojeve në pemën tuaj. Çdo gjë mund të bëhet dekorim dhe sa më shumë të pasqyrojë atë që ju pëlqen, aq më personale dhe do të jetë e bukur.

Si të dekoroni pemën e Krishtlindjes? Njihuni me rregullat për

Rregulli i fundit

Mos kurseni, kur bëhet fjalë për Krishtlindjet dhe çdo prekje shtesë që i jepni pemës do ta bëjë atë më të pasur.

Pra, nxirrni të gjithë krijimtarinë tuaj dhe lironi shpirtin e Krishtlindjeve brenda jush.

A2 CNN Livestream

A2 Business