Dëshironi të shihni mesazhe të fshira në WhatsApp? Ja si veprohet

Nga A2 CNN
7 Nëntor 2023, 12:16 | Teknologji

Dëshironi të shihni mesazhe të fshira në WhatsApp? Ja si

Që kur aplikacioni lëshoi ​​​​mundësinë për t'i fshirë ato pas dërgimit, zbulimi i mënyrës së shikimit të mesazheve të fshira në WhatsApp është bërë një sfidë për këdo që ka disa aftësi kompjuterike.

Mesazhet fshihen përgjithmonë nga telefoni juaj inteligjent dhe ai i marrësit, por nuk është e pamundur t'i rikuperoni.

Ndër aplikacionet e shumta të krijuara për të kapërcyer këtë funksion, tre janë më të akredituarit dhe më të njohurit.

Si të shihni mesazhet e fshira në WhatsApp

WhatsRemoved, i disponueshëm për Android, kërkon leje për të lexuar dhe ruajtur njoftimet e WhatsApp në smartphone tuaj dhe regjistron çdo mesazh të marrë.

Kur e nisni për herë të parë, duhet të zgjidhni aplikacionet që dëshironi të monitoroni, përveç WhatsApp-it, mund të rikuperoni edhe të dhëna nga aplikacione të tjera mesazhesh dhe media sociale - si Instagram.

Në këtë mënyrë WhatsRemoved+ nuk do t'i ruajë të gjitha njoftimet, por vetëm ato aplikacionet e të cilëve janë zgjedhur manualisht.

Pasi të vendoset, WhatsRemoved zbulon heqjen e mundshme të tekstit ose përmbajtjes dhe dërgon një njoftim për t'ju paralajmëruar se një mesazh ose skedar është fshirë.

Paralajmërim: WhatsRemoved nuk funksionon nëse bisedat janë të heshtura (pa lidhje interneti), nëse kursimi i baterisë është aktivizuar dhe nëse dërguesi fshin menjëherë mesazhin e dërguar, me pak fjalë, disa nanosekonda pas dërgimit.

Aplikacionet për të lexuar mesazhet e fshira (Android)

Aplikacioni i dytë, i disponueshëm për Android është NotificationHistory dhe ka avantazhin se nuk ka kufizime, duke punuar gjithmonë në çdo modalitet të telefonave celularë të përfshirë (kursim i baterisë, pa internet, etj.).

Në praktikë është një regjistër i njoftimeve. Për ta përdorur atë, thjesht hapni kutinë që i referohet mesazhit të fshirë dhe kërkoni rreshtin që paraprihet nga prapashtesa. Aty do të gjeni 100 karakteret e para të mesazhit të fshirë.

Aplikacioni i tretë është Nova Launcher, i disponueshëm gjithashtu për Android dhe i dobishëm për të hyrë në historikun e njoftimeve (si dhe për të bërë shumë gjëra të tjera argëtuese, si ndryshimi i ikonave të aplikacioneve për të personalizuar ekranin bazë të telefonit inteligjent).

Thjesht shkoni te " Aktivitetet", më pas " Cilësimet " dhe zgjidhni "Regjistri i njoftimeve" për të krijuar lidhjen në ekranin tuaj bazë.

Në këtë mënyrë mund të futni historikun e njoftimeve dhe të kërkoni për mesazhe WhatsApp të fshira nga një përdorues.

Megjithatë, është e mundur vetëm të rikuperoni mesazhet që janë parë, ose ato që janë hedhur gabimisht, për më tepër ju mund të shikoni vetëm njëqind karakteret e para të mesazhit të fshirë, kështu që nëse është një mesazh shumë i gjatë, ai nuk mund të lexohet në tërësinë e tij.

Dhe kini kujdes: regjistri nuk i ruan njoftimet përgjithmonë, por vetëm për disa orë, kështu që është mirë të ndërmerrni veprime menjëherë.

Sërish për pajisjet Android, është gjithashtu e mundur që të hyni në qendrën e njoftimeve të sistemit operativ dhe të kontrolloni historinë e njoftimeve për të rikuperuar mesazhet e fshira nga biseda.

Si të shihni mesazhet e fshira në WhatsApp me iPhone

Fatkeqësisht, ata që kanë një iPhone do të kenë vënë re se aplikacionet që nxjerrin mesazhe nga dërguesit e penduar synojnë vetëm telefonat inteligjentë Android.

Por mos u shqetësoni: edhe ata që përdorin Apple dhe iOS mund të rikuperojnë mesazhet e marra dhe të fshira. Dr Fone, për shembull, është një softuer për rikuperimin e të dhënave që e kapërcen këtë problem.

Ju duhet të instaloni programin, të lidhni pajisjen me PC dhe të jepni autorizimet e kërkuara.

Do të hapet një dritare në të cilën mund të zgjidhni "Mesazhet dhe bashkëngjitjet e WhatsApp" për të filluar skanimin e skedarëve që do të rikuperohen (në rastin e mesazheve, fotove, videove ose mesazheve zanore) dhe klikoni “Reset” dhe më pas “Reset device” për të parë që mesazhet e fshira të rishfaqen në mënyrë magjike në smartphone tuaj.

Këto programe, softuer dhe aplikacione janë të ligjshme dhe mund t'i gjeni të gjitha në Google Play dhe në dyqanet e ndryshme të aplikacioneve.

Megjithatë, pavarësisht ligjshmërisë, këto janë mjete të diskutueshme për sa i përket privatësisë, pasi shkelin zgjedhjet e përdoruesit për të fshehur atë që kishte shkruar më parë.

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Loneta Progni