Sondazh: Nëse i afërmi juaj e ka ditëlindjen në 29 shkurt, kur e uroni?
  • 28 shkurt 33%
  • 1 mars 33%
  • Nuk e uroj 33%

Katastrofa në prag, palestinezët hyjnë me forcë në depot e ndihmave

Nga A2 CNN
30 Tetor 2023, 09:20 | Bota

Katastrofa në prag, palestinezët hyjnë me forcë në

Situata e vështirë në Gaza, me mungesa të theksuara ushqimesh, uji, furnizimi me ujë e ilaçe, ka sjellë dhe reagimin e popullit palestinez që jeton në këtë zonë.

Mijëra njerëz hynë me forcë në depot e ndihmave në Gaza për të marrë ushqime dhe artikuj bazë, në shenjë dëshpërimi në rritje, tri javë pas fillimit të luftës midis Izraelit dhe militantëve të Hamasit.

Sipas organizatës së OKB-së që shpërndan këto ndihma kaq të nevojshme në Gaza, kjo ishte shenja e parë se në vend tashmë nuk ka më asnjë shenjë të rendit dhe popullsia nuk i bindet më asnjë ligji.

Më shumë se 1.4 milionë njerëz në të gjithë Gazën janë zhvendosur nga shtëpitë e tyre, gati gjysma e grumbulluar në shkollat dhe strehimoret e OKB-së, pas paralajmërimeve të përsëritura nga ushtria izraelite se ata do të ishin në rrezik nëse do të qëndronin në Gazën veriore.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli