Damian Gjiknuri në SPAK: U thirra për konstatimin e një prej abuzimeve më të mëdha në Shqipëri

Nga A2 CNN
10 Shkurt 2023, 09:34 | Aktualitet
Damian Gjiknuri në SPAK: U thirra për konstatimin e një prej

Sekretari i Përgjithshëm i Partisë Socialiste, Damian Gjiknuri, ishte këtë të premte në Prokurorinë e Posaçme, SPAK. Për gati një orë ai iu përgjigj interesit të prokurorëve në lidhje me një kallëzim të bërë prej tij në vitin 2017, kur mbante pozicionin e Ministrit të Infrastrukturës dhe Energjisë.

“Në konstatimin e një nga abuzimet më të mëdha në historinë e rrugëve në Shqipëri, e cila ishte kontraktuar me 240 milionë euro dhe përfundoi me një kosto 400 milionë euro. Shpjegimet e mia i dhashë në prokurori dhe nuk kam gjë për të shtuar”, deklaroi Gjiknuri.

https://www.youtube.com/watch?v=-r-1gJucy0Q

 Kallëzimi i ish-ministrit Gjiknuri për abuzime në projektin e rrugës Tiranë-Elbasan erdhi pas shkeljeve të konstatuara nga një raport auditi i ministrisë që drejtonte. Për abuzime me tenderimin e ndërtimit të këtij aksi rrugor në vitin 2018 ish-Prokuroria për Krimet e Rënda vendosi para përgjegjësisë penale ish-drejtuesin e ARRSH, Dashamir Xhika dhe dy vartësit e tij, Albens Alite dhe Aksel Duka.

 Më tej dosja u dërgua për kompetencë në Prokurorinë e Tiranës, ndërsa në vitin 2021 Gjykata e Tiranës pushoi akuzat ndaj tyre. Në të njëjtin vendim, gjykata konstatonte se në procedurën tenderuese kishte shkelje dhe i kërkonte Prokurorisë së Posaçme të gjente personat përgjegjës.

https://a2news.com/2023/02/01/ceshtja-mcgonigal-meta-spak-duhet-te-kishte-nisur-me-kohe-hetime-te-thelluara/
https://a2news.com/2023/02/09/spak-u-nuk-merr-persiper-21-janarin/

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani