Arrestimi i ish-anëtarit të UÇK-së, policia kontroll banesës së tij, do ekstradohet në Kosovë

Nga A2 CNN
31 Korrik 2023, 17:47 | Aktualitet
Arrestimi i ish-anëtarit të UÇK-së, policia kontroll

Pas arrestimit të Dritan Goxhajt për llogari të Zyrës së Prokurorit të Specializuar të Kosovë, Prokuroria e Tiranës ka bërë me dije 2 akuzat që rëndojnë ndaj tij.

Kështu, Goxhajt iu vunë prangat pasi akuzohet për veprat penale “Frikësimi gjatë procedurës penale" dhe "Pengimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare". Referuar njoftimit zyrtar, thuhet se Goxhaj do të ekstradohet në Kosovë.

E ndërsa i është kontrolluar dhe banesa edhe sekuestrimin  e materialeve për llogari të hetimit.

"Sot më datë 31.07.2023, në kuadër të “Kërkesës se Zyrës së Prokurorit të Specializuar të Kosovës”, u realizua ekzekutimi i letërporosisë për dhënien e ndihmës juridike Zyrës së Prokurorit të Specializuar të Kosovës, për llogari  të procedimit penal në ngarkim të shtetasit D.G., për kryerjen e veprave penale “Frikësimi gjatë procedurës penale" dhe "Pengimi i personit zyrtar në kryerjen e detyrave zyrtare", parashikuar nga legjislacioni penal i Republikës së Kosovës.

Është ekzekutuar vendimi i Gjykatës së Shkallës së Parë të Juridiksionit të Përgjithshëm Tiranë për caktimin e masës së sigurimit personal me karakter shtrëgues “Arrest në burg” e parashikuar nga neni 238 i Kodit të Procedurës Penale ndaj shtetasit D. G., me qëllim ekstradimin, si dhe është ushtruar kontroll në vendin e banimit të tij.

Këto veprime procedurale janë kryer në përmbushje të dhënies së ndihmës juridike, për shkak se Gjykatësi i Vetëm kishte lëshuar fletëarrestin dhe urdhëroi transferimin e tij në paraburgimin e Dhomave të Specializuara të Kosovës në Mbretërinë e Vendeve të Uleta ('shteti prites'). Gjithashtu, Gjykatesi i Vetem autorizoi kontrollimin e z. D.G., të vendit të arrestimit dhe të vendit të banimit te tij, si edhe sekuestrimin  e materialeve gjate kontrollimit të tyre ('Urdhri për Autorizimin e Kontrollimit dhe Sekuestrimit').

Gjykatesi i Vetem ka konstatuar se ekziston dyshim i bazuar se shtetasi D.G., mban përgjëgjesi penale për vepra penale që përfshihen në juridiksionin e Dhomave të Specializuara të Kosovës, konkretisht për frikësim gjate procedurës penale dhe pengim të personave zyrtare në kryerjen e detyrave zyrtare, përkatësisht në bazë të nenit 387 dhe nenit 401 të Kodit Penal të Kosovës të vitit 2019 (Ligji nr. 06/L-074), sikurse përcaktohet në nenin 15(2) te Ligjit.

Në vijim do të realizohet procedurat për ekstradimin e këtij shtetasi për në Republikën e Kosovës".

Njoftimi i Prokurorisë
https://a2news.com/2023/07/31/arrestohet-ne-tirane-ish-luftetari-i-uck-se-dritan-goxhaj/

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli