“Një fitore për lirinë”, Suedia hyn në NATO

Nga A2 CNN
7 Mars 2024, 21:34 | Bota

“Një fitore për lirinë”, Suedia hyn në NATO

Një politike e re për sigurinë e vendit! Suedia është bërë anëtari i 32-të i aleancës së NATO-s gjatë një ceremonie në Uashington. Pranimi i Suedisë në Aleancën më të madhe ushtarake ka ardhur pas  2 vjetësh negociata intensive, duke u cilësuar nga të pranishmit si "një fitore për lirinë".

“Sot është një ditë vërtet historike. Suedia tani është anëtare e NATO-s”, theksoi Kryeministri i Suedisë Ulf Kristerson.

“Ne do të ndajmë kufijtë, përgjegjësitë dhe rreziqet me aleatët tanë”, theksoi ai.

Vonesa në anëtarësimin e Suedisë në NATO erdhi për shkak të Turqisë dhe Hungarisë, dy shtete që vazhdojnë të kenë marrëdhënie të mira me Rusinë.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Bruna Çifligu