Sondazh: Preferoni që emri i fëmijës tuaj të jetë:
  • Tradicional 40%
  • Modern 7%
  • I trashëguar 13%
  • Unik 40%

Fëmijët dhe pensionistët në Kosovë do të marrin 100 euro për fundvit

Nga A2 CNN
13 Dhjetor 2023, 11:55 | Sociale

Fëmijët dhe pensionistët në Kosovë do të marrin

Fëmijët dhe pensionistët do të marrin nga 100 euro shtesë këtë fundvit.

Njoftimi është dhënë nga kryeministri i Kosovës, Albin Kurti.

“Besoj ju kujtohet premtimi që çdo vit secili fëmijë do të përfitojë 50, 100 apo 150 euro, varësisht nga të ardhurat e prindërve. Sivjet kemi vendosur që të gjithë fëmijët pa dallim të përfitojnë nga skema dhe shuma e përfitimit të jetë 100 euro. Për të gjithë pensionmarrësit këtë fundvit, me qëllim të lehtësimit të kostos së jetesës për këtë kategori të cenueshme, do të miratojmë shtesën e njëhershme prej 100 eurove, përveç pensionit të rregullt mujor që marrin”, tha Kurti.

Ky vendim pritet të marrë dritën jeshile në mbledhjen e qeverisë.

A2 CNN Livestream

A2 Business