Amnistia në burgje, rreth 600 përfitues, kategoritë që do të lënë qelitë

Nga Armand Bajrami
6 Nëntor 2023, 17:56 | Aktualitet

Amnistia në burgje, rreth 600 përfitues, kategoritë që do

Rreth 570 persona mund të fitojnë lirinë nga qelitë e burgimit falë ligjit për “dhënie amnistie” të përgatitur nga Ministria e Drejtësisë.

A2 CNN ka mësuar se në draft është parashikuar që të pushojë ndjekja penale për pjesën me të madhe të kundërvajtjeve penale që dënohen deri në 2 vite burg.

Nga ana tjetër, përfitojnë nga 1 vit ulje dënimi të gjithë të dënuarit burra dhe gra, si edhe të miturit që nuk janë pjesë e amnistisë. Këtu përjashtohen të dënuarit me burgim të përjetshëm, të dënuarve për vrasje ose ato që janë subjekt i SPAK.

Projekti i këtij ligji, një kopje e të cilit u sigurua nga A2 CNN, i është përcjellë për miratim Kuvendit. 

Pas kalimit në Parlament, ku kërkon 84 vota pro, ligji “për dhënie amnistie” është parashikuar t’i fillojë efektet 15 ditë pas botimit në fletore zyrtare. 

 

Do të informohesh i pari?
Shkarko aplikacionin tonë:
Android ~ iOS

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi