Sondazh: Cilat janë aktivitetet tuaja gjatë fundjavës?
  • Sport 13%
  • Me miqtë dhe familjen 53%
  • Rri në shtëpi 33%

Farkëtari i fundit, historia e Barba Janit dhe çekanëve të tij që kërkohen deri në Austri

Nga A2 CNN
28 Janar 2024, 09:26 | Aktualitet

Farkëtari i fundit, historia e Barba Janit dhe çekanëve të

Këtë tingull të çekanit që rreh hekurin e nxehtë tani e dëgjon gjithmonë e më rrallë në qytetet e vendit.

Në Gjirokastër, Jani Mici, cilësohet si kovaçi i fundit që po vijon ende të farkëtojë hekurin duke iu përgjigjur kërkesave të shumta të klientëve të tij.

Një jetë e tërë në këtë profesion, që është pak të thuash që e ka dashur. Mosha tani nuk e lejon të punojë si më parë, por as nuk e ka ndaluar t’u përgjigjet kërkesave të klientëve të tij edhe jashtë kufijve të vendit.

Në gjithë këto vite pune me hekurin, Jani ka mësuar të marrë jo vetëm frutet, por edhe kënaqësinë shpirtërore.

Tani që e ndjen që është ne fundin e ushtrimit të profesionit të tij, Barba Jani kujton çirakët që ka kaluar në punishten e tij modeste, por që asnjë nuk e mori këtë zanat. 

A2 CNN Livestream

Debat - nga Alba Alishani