Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 93%
  • Mungesa e kohës 0%
  • Mungesë motivimi 7%
  • Lodhja fizike 0%

3 fasha për furrat e bukës, ERE shtyn vendimin për çmimet e reja të energjisë elektrike

Nga A2 CNN
2 Prill 2024, 16:07 | Ekonomi

3 fasha për furrat e bukës, ERE shtyn vendimin për çmimet

Kërkesa për të vendosur tre fasha për çmimin e energjisë elektrike në furrat e bukës, në varësi të produkteve që prodhojnë është shtyrë në mbledhjen e së martës të Entit Rregullator të Energjisë. Shkak ishte vijimi i diskutimeve ndërmjet institucionit dhe shoqatës së furrave të bukës dhe pastiçerive.

OSHEE  për 3 kategoritë e bizneseve furra, furra buke dhe pastiçeri, por dhe ato që shërbejnë edhe bar-kafe të paguajnë nga 7.6 lekë deri në 12 lekë për çdo kilovat-orë energji të konsumuar.

Furrat e bukës e konsiderojnë të vështirë marrjen e këtij vendimi për shkak të ndarjes së ambienteve ku do të ushtrojnë biznesin dhe vendosjen e matësve elektrik.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli