Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 67%
  • Mungesa e kohës 22%
  • Mungesë motivimi 0%
  • Lodhja fizike 11%

TEC-et lundrues drejt vënies në punë, KESH hap tenderin për blerjen e 4 mijë tonëve naftë

Nga A2 CNN
3 Shkurt 2024, 14:29 | Ekonomi

Korporata Elektroenergjetike Shqiptare ka hapur tenderin për blerjen e 4 mijë ton karburant, për 2 termocentralet lundrues, që ndodhen në Triport të Vlorës.

Sipas dokumenteve të tenderit, blerja e kësaj sasie është parashikuar në përputhje me nevojën e furnizimit për periudhën e komisionimit dhe testimit të asetit termik lundrues.

Ndërkaq, lidhur me çmimin e produktit të kërkuar, bazuar në praktikat brenda vendit, parashikohet që çmimi të jetë i formuar nga një referencë në tregjet ndërkombëtare, të cilit i shtohet një çmim Premium.

Asetet gjeneruese termike u morën si një masë në vitin 2022 në kushtet e krizës së energjisë.

A2 CNN Livestream

Ditari nga Denisa Pasholli