Sondazh: Çfarë ju pengon për t'u ushqyer shëndetshëm?
  • Çmimet e larta 73%
  • Mungesa e kohës 18%
  • Mungesë motivimi 9%
  • Lodhja fizike 0%

Sezoni i ri turistik në Gjirokastër, mungon krahu i kualifikuar i punës

Nga Rigels Malile
26 Shkurt 2024, 11:58 | Sociale

Në prag të sezonit të ri turistik, një nga destinacionet kryesore të vizitorëve vendas dhe të huaj, qyteti i UNESCO-s Gjirokastra është në vështirësi sa i takon njësive hoteliere.

Mungesa e punonjësve të kualifikuar në këtë sektor ka vënë në vështirësi, administratorët edhe tani kur fluksi i vizitorëve është i vogël. Madje rrezikohet që shërbimi në këto njësi të ofrohet nga persona që cilësohen si krah pune.

Kërkesa për punonjës në njësitë hoteliere pohohet edhe nga zyra rajonale e punësimit, e cila konfirmon shtimin e kërkesave nga subjektet, të cita edhe në këtë periudhë janë më të larta se sa numri I punonjësve të interesuar. 

A2 CNN Livestream

Ditari nga Erion Dushi